5 mei zijn wij gesloten.
fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Snelspanboorkop

Filters

Snelspanboorkop

Als je goed wilt kunnen boren, kan de snelspanboorkop ideaal zijn om gebruik van te maken. Over het algemeen is de snelspanboorkop de boorkop waar het meeste gebruik van gemaakt wordt. Dit heeft ermee te maken dat het een veelzijdige boorkop is die voor de meeste werkzaamheden goed geschikt is. Vooral voor de doe het zelvers is het ideaal om hier gebruik van te maken.

Boren kan op veel verschillende manieren gedaan worden. Daarom is het handig om ervoor te zorgen dat je voor iedere situatie de juiste boorkop hebt. Het kan soms lastig zijn om te weten welke je nodig hebt. In de meeste gevallen is de snelspanboorkop de beste optie waar je voor kunt kiezen. Daarom is het een veelzijdige boorkop waar veel mensen gebruik van maken.

Wat is een snelspanboorkop?

Het is als eerste handig om te weten wat een snelspanboorkop precies is. De snelspanboorkop is een boorkop die over het algemeen op een boor te vinden is. Vooral de accu boormachine komt in de meeste gevallen met een snelspanboorkop. Dit heeft ermee te maken dat deze boorkop het makkelijkst te gebruiken is voor de meeste situaties. Ook klopboormachines komen regelmatig met de snelspan. Voor alle lichte klussen is het ideaal om hier gebruik van te maken. Hierbij moet je denken aan het boren van hout, metaal en zachte steen.

Het prettige aan de snelspan is dat het mogelijk is om de boor handmatig vast te draaien. Dit kan gedaan worden met een enkele of een dubbele bus. Het grote verschil is dat je met een enkele bus met één hand de boor vast kan maken, terwijl je met een dubbele bus twee handen nodig hebt. Een snelspanboorkop maakt het mogelijk om de boor strak genoeg voor de lichte werkzaamheden.

Verschil met de SDS

De snelspanboorkop wordt regelmatig verward met de SDS. Al zijn het beide boorkoppen, houden de verschillen al snel op. Het grootste verschil is de manier van bevestigen. Bij een snelspan maak je de boor vast door middel van een draaiende beweging. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk alleen maar lichte werkzaamheden kunt verrichten zonder dat de boor los kan komen. Als je zware werkzaamheden probeert te verrichten, is de kans groot dat de boor losschiet.

Bij een SDS systeem heb je hier niet mee te maken. Dit heeft ermee te maken dat deze met een kliksysteem werkt. Op die manier is het mogelijk om zware werkzaamheden te verrichten met de boor. Op het moment dat je in beton wilt boren, is dit de beste manier om dat aan te pakken. Het kliksysteem zorgt ervoor dat de boor goed vast blijft zitten. Voor het echte sloopwerk is dit echter niet geschikt.

Accessoires voor de snelspanboorkop

Het ideale aan de snelspanboorkop is dat het mogelijk is om zo’n beetje alle accessoires te gebruiken. Dit heeft ermee te maken dat je op een hele makkelijke manier de accessoires in de boorkop kunt draaien. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat niet alles mogelijk is. Als je boren hebt die speciaal gemaakt zijn voor een SDS boor, is het lastig om deze zomaar in snelspan te krijgen.

In de meeste gevallen is het mogelijk om de boorkoppen van een boor te verwisselen. Door hiervoor te kiezen, is het mogelijk om zoveel mogelijk uit je boor te halen. Zo is het mogelijk om meerdere boorkoppen te gebruiken zodat je voor iedere situatie de beste kop kunt gebruiken. Voor de meeste mensen is dit ideaal om voor te kiezen. Vooral als je veel boort, is het handig om beide vormen van boorkoppen te hebben om gebruik van te maken.